JR  PASS הינו כרטיס רכבת "חופשי- שבועי" של חברת Japan Rail, המאפשר למחזיק בכרטיס להתנייד באופן חופשי בכל אמצעי התחבורה שלJR, לרבות רכבת השינקנסן Shinkansen 新幹線 .

 

עד ה 1 באוקטובר 2023, פס זה היה מאוד משתלם למטיילים ביפן ולמעשה, עבור מרבית המטיילים ביפן, פס זה היה משתלם מאוד.

החל מה 1 באוקטובר 2023, חלה עלית מחיר דרסטית (של כ 70%) של הפס וכעת, עבור רוב המטיילים ביפן, אינו משתלם, אם כי קראו בהמשך את החישובים.

 

פסים שנרכשו לפני השינויים, במחירים הישנים, תקפים ל 3 חודשים מרגע ההנפקה.

 

להלן מחירי ה JRPASS החדשים, המעודכנים, החל מ 1 אוקטובר 2023 :

פס נסיעות ל 7 ימים: כ 336$ (50,000 יין)

פס נסיעות ל 14 ימים:כ 538$ (80,000 יין)

פס נסיעות ל 21 ימים:כ 673$ (100,000 יין)

המחירים הנ"ל עבור פסים רגילים לאדם בוגר, מעל גיל 12 בעת רכישת הפס.

ישנו גם פס למחלקה ראשונה, שעולה בכ 20,000-30,0000 ו 40,000 ין יותר, בהתאם למשך הפס, בהתאמה).

פס עבור ילדים בגילאי 6-12, עולה כמחצית.

ילדים מתחת לגיל 6, נוסעים בחינם.

 

מחירי נסיעה לדוגמה,  בין ייעדים פופולריים בטיול ליפן, שייעזרו לכם בחישוב כדאיות הפס: (נכון לאוקטובר 2023)

טוקיו-קיוטו: 14,170 יין

קיוטו-הירושימה: 11,940 יין

קיוטו-קנזאווה: 7,100 יין

קורשיקי-אוסקה: 6,790 יין

קנזאווה-נגאנו: 9,120 יין

מצומוטו-שינג'וקו 6,620 יין

 

על המחירים הלללו, יש לקחת בחשבון שיש גם "פסים אזוריים", שעליית המחירים שלהם היתה קטנה יותר, כמו פס "קנסאי הירושימה", שכולל בתוכו נסיעות בין צורוגה להירושימה, בטווח של 5 ימים. ואז יש לחשב את הפס המקומי זה במקום חישוב נסיעות, למשל, של קיוטו-הירושימה-מייג'ימה-קורשיקי-נאושימה-אוסקה). 

שימו לב שהמחשבונים השונים ברשת, לא יודעים לחשב ולהציע שילוב של נסיעות בודדות ופסים מקומיים. כמובן בבניית טיולים, אנחנו לוקחים פסים מקומיים בחשבון בחישוב כדאיות הפס ובכך חוסכים מאות דולרים למטיילים.

 


JR PASS יפן
כללי הפס:

1. ניתן לרכוש JR PASS מחוץ ליפן או בתוך יפן. רכישתו מחוץ ליפן- קצת חיותר זולה, כך שבכל מקרה, כדאי לרכוש זאת טרם יציאתכם לטיול,  באינטרנט

כחלק מהשירותים שאנו מציעים ב"יפנית", הוא רכישת הפס  במחיר הטוב, הגשה מהירה יותר ועם תנאי ביטול מצויינים.

2. כשרוכשים פס באינטרנט או דרך "יפנית", הפס מגיע עם שליח עד הבית תוך כ 2 ימי עסקים. עלות המשלוח היא כ 20$, ללא תלות במספר הפסים שהוזמנו. לכן, אם אתה מטייל אחד, כלכלית, לא משנה אם תרכוש את הפס מחוץ ליפן או ביפן.

3. ניתן לרכוש כרטיסים לשבוע, שבועיים ו 3 שבועות, לשימוש רציף.

4. הכרטיס מקנה נסיעות "חופשי" בקווי JR, עם סייגים  , לדוגמה: נסיעה ברכבת השינקנסן "נוזומי", שהינה השינקנסן המהיר ביותר במרכז יפן, לא כלולה בפס ועבור הנסיעה בה, יש להוסיף תוספת תשלום. (ההפרש בזמנים בין נסיעה בין טוקיו וקיוטו בשינקנסן "נוזומי", שלא כלולה בפס ו"היקארי", הכלולה בפס היא כ 20 דקות בלבד.

 

טיפים להפעלת ה JR PASS שלכם: 

* הפעילו קרוב למועד הגעתכם. יכולים לתקף את הפס קרוב לתאריך עזיבתכם את העיר הראשית שלכם (טוקיוקיוטו) –לכיוון הטיול ברחבי יפן. 

* לא בכל מקום ניתן לתקף את הפס. ראו כאן את רשימת המקומות בהם ניתן לתקף JRPASS.

* אם ברצונכם  להפעיל הכרטיס מייד עם נחיתתכם ולהתחיל בטיול, פנו למשרד JR, שבשדה התעופה. (לאחר שתצאו משער המכס). תנו לפקיד את הספח שקיבלתם ואת דרכונכם וקבלו את הפס. ההליך אורך כ- 20  דקות. תוכלו להשתמש בפס מרגע הנפקתו ועד ליום האחרון. (7/14/21 ימים). 

* לרוב, תתחילו את הטיול שלכם מספר ימים לאחר נחיתתכם. במקרה זה, הפעילו את הכרטיס באחת מתחנות ה JR הגדולות  בטוקיוקיוטו. בשובר הפס שתקבלו, מצויה רשימה של התחנות בהן ניתן להנפיק את הפס. כאמור, הנפיקו את הפס ביום בו תחליטו שיוצאים לטיול ביפן ולנוחיותכם- צרפתי כאן את רשימת תחנות המרת ה JRPASS עם שעות הפעילות.

* אם הנכם נוחתים בשדה התעופה KANSAI (אוסקה): טיול בין הערים אוסקהנארה-קיוטו קובה אינו מצריך הפעלת הפס. הפעילו אותו כשתחליטו לצאת ל"טיול ביפן" שלכם.

* אם הנכם נוחתים בשדה התעופה NARITA/ HANEDA (טוקיו): טיול בין האיזורים טוקיויוקוהמה קמאקורהאנושימה - מיטקה- האקונה - איזו פנינסולה- ניקו ,  אינו מצריך הפעלת הפס.

* בגדול, עלות JR PASS ליום הינה כ- 48$. אם נסיעותיכם אינן עם חברת JR או עם חברת JR אך למרחק קצר, לא שווה להפעיל את הפס, שהרי הנסיעות הללו זולות למדי, לדוגמה: נסיעה מתחנת שיבויה, שבטוקיו לתחנה הראשית של עיר הנמל יוקוהאמה: ניתן לקחת קו רכבת של חברת JR:  קו JR Shonan Line, משך נסיעה: 26 דקות, עלות: כ 400 יין. לחילופין, ניתן לקחת קו רכבת של חברת TOKYU : משך נסיעה: 28 דקות, עלות: כ 300 יין. כמובן, לא שווה "לבזבז" יום מהפס על טיול ביוקוהאמה, אלא אם יש לכם יום "ספייר".

* בשום פנים ואופן לא לשכוח את הפס, שהינו כרטיס הקרטון עם שמכם עליו. היו מקרים של מטיילים ששילחו בטעות את הפס עם חפציהם בשירות השילוח בטעות או שחשבו שכרטיס במקום שמור- מחליף את הפס. תמיד- הפס הזה ביד שלכם. בתוך הדרכון! כרטיס למקום שמור ללא הפס- לא נחשב!

 

האם חייבים JRPASS בנסיעה ליפן?

כאמור, היום, יותר מתמיד, זה לאו דווקא משתלם.

זה יכול להשתלם רק לאלו הנוסעים למרחקים ארוכים מאוד בפרקי זמן קצרים - למשל טוקיו-קיוטו-הירושימה-קנאזאווה-טוקיו תוך 7 ימים - או לאנשים שעושים טיולי כוכב ארוכים מערים מסויימות.

באופן כללי, כלל אצבע: פס לשבוע משתלם אם עושים מעל 4 נסיעות ארוכות (מעל שעה וחצי בשינקנסן)  בשינקנסן בפרק זמן של שבוע או 7 נסיעות ארוכות בפרק זמן של שבועיים או 9 נסיעות ארוכות בפרק זמן של 3 שבועות.

 

באיזה מקרים, סביר להניח שאין צורך ב JRPASS?

- בטיול קצר, שמתחיל באוסקה ומסתיים בטוקיו או ההיפך.

- בטיול שבו נוסעים בין טוקיו לקאנזאווה או קיוטו באמצעות רכב. גם אם תתכננו לנסוע ממרגע החזרת הרכב בתחבורה ציבורית, תוכלו להשתמש בפס הרכבות קנסאי-הירושימה

- בטיול עם תקציב נמוך בו תסעו באוטובוסים בינעירוניים, למשל אוטובוס לילה בין טוקיו לקיוטו.

-בטיול שמתחיל ומסתיים בטוקיו וכולל בנוסף רק את הטווח בין קיוטו להירושימה וכן קאנזאווה.

- בטיול לאיזור מחוז טוהוקו והוקאידו (ואז אם פס, אזי שימוש בפס אזורי, ייעודי לאזור זה).

 

האם יש צורך באורך פס התואם למספר ימי טיולכם?

- ממש לא!

בטוקיו  עצמה, אין כל צורך בפס. אם תשלבו את ניקו בטיולכם- אין צורך בפס ליעד זה, מאחר וניתן לרכוש פס רכבות ייעודי לניקו.

גם בנסיעה להאקונה אין צורך בפס, מאחר וניתן לרכוש האקונה פרי-פס- פס ייעודי לאיזור זה.

 

מתוך שבועיים טיול ביפן, למשל, תוכלו לשהות שבוע ביפן ללא פס, בייעדים כמו טוקיו והאקונה ובשבוע הנותר, להשתמש בפס.

 

חשוב לתכנן חכם את ימי טיולכם ביפן, שהרי תכנון טיול טוב, יעשה שימוש אופטימאלי בפס.

 

* קראו כאן את המדריך לתכנון מסלולי נסיעה ולו"ז רכבות ביפן