מידי יום אני מקבלת עשרות פניות לגבי טיולים עצמאיים ביפן. פורסמו במדיות השונות מספר כתבות, שגרמו לאנשים להאמין שיפן נפתחה לתיירים באופן רגיל ועקב כך, רבים אף רכשו כרטיסי טיסה ליפן לתקופת חגי תשרי. טעות גדולה

להלן מורה נבוכים לכללים החדשים:

אם תרצו לאמל'ק: יפן לא באמת נפתחה, כמו שהייתה בעבר ותצטרכו להמתין עוד קצת, כנראה ל 2023, בכדי שתיפתח כמו בעבר.

אבל- אצלנו, ב"יפנית"- נוכל לעזור לכם להיכנס ליפן כבר בחגי תשרי!

ובהרחבה:

בצעד האחרון לקראת פתיחה מלאה מחדש, ראש ממשלת יפן, פומיו קישידה, הודיע ​​כי יפן תאפשר, בנוסף לכניסת קבוצות טיולים מודרכים, גם כניסת תיירים עצמאיים,  שיירכשו "חבילת טיול מסוכנות יפנית". בנוסף, מחוסני 3 חיסוני קורונה יוכלו להיכנס ליפן ללא הצגת בדיקת PCR.

זהו המהלך, כביכול, המשמעותי ביותר של המדינה מאז הפתיחה מחדש לסיורים מודרכים ביוני, מהלך שלא באמת הביא מטיילים ליפן. בכדי לסבר את האוזן: מיוני ועד אוגוסט, הגיעו ליפן כ 8,000 תיירים בלבד. המטיילים- הצביעו ברגליים.

האם ההחלטה החדשה, לאפשר לתיירים עצמאיים, ללא מדריך, המחויבים חבילת טיול ליפן תביא להגדלת מספר התיירים? לעניות דעתי- ממש לא!! בהתחשב בהנחיות הלא סבירות בעליל הנדרשות כעת. אבל- הגעתם אלינו, ל"יפנית" ודווקא נוכל לעזור לכם!

יפן לא באמת נפתחה לחלוטין!!!  אבל אפשר להיכנס. ובהרחבה:

סוכנות התיירות של יפן (זרוע של משרד התיירות היפני), פרסם  הנחיות (ביפנית), המפרטות מה סוכנויות הנסיעות יידרשו לעשות, לפי הסדר, עבור לקוחות הרוצים לבקר ביפן.

על פי הנחיות אלו, סוכנויות נסיעות יהיו אחראיות ל"סידור" כרטיסי טיסה הלוך ושוב למשתתפי סיורים לא מודרכים בעת הכניסה והיציאה מיפן, כמו גם לכל מקומות הלינה במהלך שהותם.

בעוד שהמילה "סידור", יכולה להתפרש בתחום האפור, ואז יהיה ניתן להשיג "בקומבינה" חותמת גומי של מסלול קיים, סוכנות התיירות של יפן סוגרת את הדלת על כך:

ההנחיות קובעות כי תיירים, המזמינים כרטיסי טיסה ומקומות לינה משלהם עם סוכנות הנסיעות הפועלת רק כ"נותנת החסות" לכניסה שלהם, אינה מותרת.

יש להזמין הכל דרך הסוכנות היפנית, הלכה למעשה.

תוכלו לקרוא במסמך הזה, בן ה 21 עמודים, ביפנית,  את מגוון הדרישות, שרבות מהן ספציפיות לסיורים מודרכים. היפנים אוהבים להדגים הכל בציורים והנה זה כאן:

דרישות נוספות לסיורים הבלתי מודרכים הן שמסלולי הטיול ייקבעו מראש, שהתכנית תתחשב ב"מניעת הידבקות". סוכני נסיעות צפויים לבדוק את אמצעי מניעת הדבקה במקומות לינה, מסעדות וכדומה, ולהשתמש במתקנים שיש בהם "אמצעים יסודיים".

סוכני נסיעות צפויים גם ליצור קשר ולהסביר למשתתפים באילו אמצעים הם יידרשו לנקוט, מה לעשות אם הם יידבקו או היו בקרבת חולה קורונה, ולקבל הסכמה לכך שהנוסעים יפעלו בכל הפרוטוקולים ואמצעי ההפחתה. (כלומר: חבישת מסיכה במקומות שונים, כניסה לבידודים וכו')

עבור מרבית המטיילים, כמוני, למשל,  שרוצים טיול חופשי ביפן וחושבים שיוכלו לשלם "רק קצת אקסטרה" עבור חותמת גומי של "נותן חסות": לפי כל קריאה סבירה של הכללים, זה אסור, אם כי אפשרי כי יש גם  "תחום אפור", ותמורת סכום כספי ורכישת שירותי קרקע שונים, מתאפשרת כניסה ליפן. תוכלו לקרוא על כך בהמשך.

יצרתי קשר עם כמה וכמה סוכנויות נסיעות ביפן,  בכדי לקבל פרטים על ה"חבילות" שהן מציעות. רובן לא הגיבו, חלקן אמרו שהם לא מתעסקים בזה אלא מתמקדים רק בטיולים המאורגנים והללו שכן עוסקים בזה, ציינו כי יש להזמין דרכם כרטיסי טיסה הלוך ושוב ואת כל מקומות הלינה בבתי המלון ואז הלקוח יהיה זכאי להנפקת טופס ה-ERFS.

הם גם חזרו על דרישות ההסכמה ויצירת הקשר במהלך הטיול וכן על הדרישה להיכנס לבידוד במקרה של בדיקה חיובית. חלקם גם דרשו לרכוש דרכם ביטוח נסיעות בינלאומי.

 

כמה עולות החבילות, המוצעות דרך סוכנויות יפניות?

התמחור משתנה מאוד, על בסיס מחירי טיסה, מקומות לינה ויעדים, אך מצאנו שהמחיר ההתחלתי הנמוך ביותר נע סביב ה- 4,000$ לאדם, למשך שבועיים, לפני עלות הטיסות.

השמיים הם הגבול על התמחור העליון; ניתן בקלות להגיע ל- $20,000 לאדם.

מן הסתם, זה גבוה בעשרות מונים מטיול מתוכנן "רגיל" ליפן, כמו שאנחנו עושים אצלנו, ב"יפנית".

הרי מלונות 3 כוכבים ביפן עולים פחות מ- 100$ לחדר זוגי. ראו צילום מסך שעשיתי ממש עכשיו, מהאתר "בוקינג", בחיפוש אחר מלונות, סמוך לתחנת שינג'וקו בטוקיו, בציון מעל 8.0, עבור לילה בסוף ספטמבר 2022.

נסו בעצמיכם! יש גם מלונות 3 כוכבים ב 60$ בלבד. מלונות מצויינים!

כך שבחישוב אצבע: נניח הייתם זוג,  שרוצים לטייל טיול של שבועיים, עם מלונות רמה 3 כוכבים בספטמבר: הייתם משלמים, בגבול העליון, כ 1,400$ על מלונות, קרי כ 700$ לאדם ונניח עוד כ 300$ על JRPASS. סה"כ כ 1,000$ לאדם לפני טיסות.

האופציה הנוכחית- מציעה לכם את זה ב 4,000$. פי 4 !

וכאמור, השמיים הם הגבול.

נניח הייתם רוצים ללון במלונות 5 כוכבים בשינג'וקו, בחגי תשרי הקרובים: כפי שאתם רואים,  המחירים נעים בין 136$ ללילה בקייאו פלאזה לבין 479$ לפארק הייאט.

בהצעת מחיר שקיבלתי, עבור טיול "חבילה", הלינה שנבחרה בטוקיו היתה בפארק הייאט.

 כלומר שמלכתחילה, בטיולי החבילה המוצעים כעת, נבחרים המלונות הכי יקרים.

הרי איזו עמלה יגזור הסוכן ממלון של 60$?

והנה החישוב עבורכם: 14 לילות במחיר של כ 479$ (בממוצע)- אם הייתם מזמינים עצמאית בבוקינג- יוצא כ 6,706$ לזוג. כלומר: 3,353$ לאדם. פלוס JRPASS. פלוס עמלת השחלה- הגענו ל 4,000 לאדם. במינימום.

מן הסתם, יש להודות שההנחיות הללו מתסכלות - במיוחד מכיוון שהן אינן תואמות/ מהוות קו המשכי להנחיות של יפן עד כה כלפי מבקרים זרים אחרים (כגון סטודנטים, אנשי עסקים וסיורים מודרכים). אף אחד מאלה אינו מחייב במפורש ש"נותן החסות" יארגן עבור הלקוח את כרטיסי הטיסה והלינה.

לכן,  לצערי, זה כלל לא "צעד קדימה" לפתיחת יפן למטיילים.

מאידך, מהיכרותי רבת השנים עם היפנים (שבין השאר, העדיפו אולימפיאדה ללא קהל, בעוד שחודש קודם לכן, משחקי היורו התקיימו עם קהל מלא...), ההחלטות ההזויות שלהם- לא ממש מפתיעות ולנסות להבין את ההיגיון מעבר להחלטותיהם – חסר כל סיכוי undecided

ההנחה היא שהכל תלוי ב"סיווג הרשמי" מבחינה משפטית ורפואית של נגיף הקורונה. כיום הוא תחת "מעמד מיוחד" אבל שוקלים להורידו לרמה של "שפעת". כשזה ייקרה- כנראה שנראה התקדמות חיובית!

אז תחת ההנחיות החדשות: נניח יש לי מסלול טיול משלי: האם אוכל להוציאו לפועל דרך סוכנות הנסיעות היפנית וגם לבחור את המלונות?

אין לנקודה זו הנחיה רשמית וזה בעצם תלוי בסוכנות הנסיעות, שניתן להם הכוח הבלעדי לדרוש מהמשתתפים לרכוש כרטיסי טיסה, מקומות לינה וכו'.

מן הסתם, הם ייבחרו במה שהכי משתלם עבורם וכמובן שקשה להאשים אותם: המגזר הזה לא עובד כבר כמעט 3 שנים (!!!) ופוטרו לפחות 90% מהעובדים בו.

אז מה עדיף להם? לגבות, נניח,  200 $ עבור "אישור מסלול" ו"שירות קישור מטיילים" או 4,000$  עבור "חבילה בהדרכה עצמית" ?

עם השאלה הזו, כבר פניתי למספר סוכנויות נסיעות יפניות בנוגע למדיניות שלהן לגבי קבוצות טיולים לא מודרכות.

חלקם הציעו מסלול סגור וקבוע, עם מלונות יקרים.

להלן מסלול שהוצע לזוג לטיול בן 21 ימים ביפן, ספטמבר/ אוקטובר:

לילה 1 בטוקיו במלון מאוד מאוד יקר

6 לילות באוסקה, במלון מאוד מאוד יקר.

6 לילות בקיוטו, במלון מאוד מאוד יקר

לילה 1 בהאקונה, במלון בוטיק מאוד מאוד יקר

7 לילות בטוקיו, במלון מאוד מאוד יקר.

בימים כתיקונם, כשלקוח יגיע אלי לתכנון טיול בן 21 יום, תכנון הטיול ליפן יהיה שמיים וארץ מהתכנון הזה: הלקוח ייראה הרבה יותר יעדים, יחווה חוויות, יגיע לאזורים כפריים וכמובן שיוכל לשלוט על עלויות הלינה שלו.  

אז איזו אופציה חלופית, יש למטייל העצמאי?

מסתבר שלרוב הסוכנויות ביפן, אין את האופציה בכלל להזמין טיסות או שהן לא רוצות להתעסק עם זה. לכן הן מעודדות אותך לקחת מהם מדריך מורשה ומספר שירותי קרקע. כאן אתה גם יכול לבחור את המלונות וכך  "לסדר" לך סוג של "טיול מודרך". וזה, ה"אזור האפור" המדובר. 

כי מצד אחד מותר להיכנס כ"מטייל בודד עם ויזה". ומצד שני אפשר להיכנס ל"טיול מאורגן".

סוכנות שתמצאו באינטרנט, הולכות על הכיוון של סידור מדריך וסידורי קרקע שונים. לדוגמה:  דורשות להזמין דרכם העברות ל/ מ נמל התעופה וכן להשתתף ב"סיור חלקי". כלומר מס' ימי טיול עם מדריך. רק אז ינפיקו עבורכם את תעודת ה ERFS, עמה ניתן להוציא ויזה. הרעיון: להכניס אותך ליפן "כאילו" בטיול מאורגן עם מדריך: להראות בנמל התעופה שאוספים אתכם מהשדה ושיש לכם מדריך ואז לשחרר אתכם, עד טיסת החזור.

כמה יעלה התענוג הזה באופן "רגיל"?

חברות שבדקנו באינטרנט מציעות למשל: "התשלום המינימלי עבור שירות איסוף מנמל התעופה והסיור של החברה שלנו לקבוצה (מתחת ל-8 אורחים) הוא כ 218,000 יין  עמלת סיור ובנוסף: 50,000 יין לאדם  עבור עמלת אישור ERFS- לא ניתן להחזר לאחר הנפקה". קרי: סה"כ  כ 318,000 יין לזוג ובשקלים חדשים: 7,572 ₪ . וזה לפני התשלום ועניין הוצאת הויזה בישראל.

אצלינו ב"יפנית", יש חלופה זולה משמעותית. צרו עימנו קשר כאן

 

בשורה התחתונה:

לפי ההנחיות החדשות, עבור מטיילים עצמאיים, זה מסתכם בצעד סמלי נוסף, שגורם ליפן להיראות  "כאילו" יפן מתקדמת לקראת פתיחה, ובכך לשמור על ה"הייפ" סביב התיירות ביפן כשבפועל, לא קורה הרבה. אני צופה שמעטים ביותר יסכימו להגיע ליפן במתכונת הנוכחית.

בטח ובטח עם טירטור ה"ויזה", שלפתע נדרשת ממטיילים ביפן. (הבהרה: עד תקופת הקורונה, מטיילים ממרבית מדינות העולם, כולל ישראל, לא נדרשו להוצאת ויזה טרום ההגעה למדינה ואוטומטית קיבלו ויזה ל 90 יום, עם הכניסה למדינה).

אפרופו ויזת תייר ליפן :

אחרי שתקבלו את טופס ה ERFS המיוחל, מסוכנות הנסיעות היפנית, תוכלו לקבוע "תור לראיון" בשגרירות יפן בישראל (רח' ברקוביץ' 4, תל אביב) ולהגיע לשם פיזית. (גם אם אתם נוסעים כמשפחה, כל בני המשפחה צריכים להגיע). העלות: 91 ש"ח לויזה לאדם. הם אומרים שמנפיקים את הויזה תוך כ 5 ימי עסקים כך שבתקופה הנוכחית, עם החגים וסופי השבוע, יש לקחת בחשבון כ 10 ימים לפחות. בגלל העומס, שגרירות יפן התחילה לעבור עם חברות מקומיות, מהן יהיה אפשר לאסוף את הוויזות. (כמו עם הוויזות להודו). החברות הן : ד.ד. שרותי תיירות, ו GO VISA .

 

לסיכום:

צוות "יפנית" ממשיכים לעקוב אחר המצב ולספק עדכונים שוטפים  מתי יפן תיפתח מחדש, באופן חופשי, עבור תיירים עצמאיים.

מי שרוצה לטוס כבר עכשיו, בחגי תשרי- צרו עימנו קשר בהקדם.

אנו מצפים לחדשות חיוביות לגבי חידוש ממשי של התיירות ליפן בעתיד הקרוב ומקווים שזה ייקרה עד סוף השנה. אמן.

אנא עקבו אחרי העדכונים באתר זה, בעמוד הפייסבוק שלנו, בעמוד האינסטגרם שלנו ובקבוצת הפייסבוק האיכותית, "יפן למטיילים- טיפים" .

כמובן שמוזמנים גם ליצור קשר בטופס יצירת קשר או בווטסאפ.