מומחיות "יפנית" היא תכנון טיולים ביפן, מותאמים אישית לנוסע: אופי, תחומי עניין, מגבלות, קצב, הרכב הנוסעים וכד'. אם ברצונכם עזרה בתכנון טיול ליפן, צרו קשר.

אתם גם יכולים לתכנן לעצמכם את הטיול באופן עצמאי או לפחות, לנסות !

אז איך לתכנן טיול ליפן?

ממליצה, ראשית, להכין טבלה ובה:

1. מס' סידורי של היום: מיספור ימי הטיול שלכם.

2. תאריך: תאריך כל יום בטיול

3. היום בשבוע: ראשון- שני- שלישי... מאוד חשוב. כי יש פעילויות/ אתרים שכדאי לעשות ביום ספציפי בשבוע (למשל הראג'וקו Harajuku 原宿 ביום ראשון בטוקיו Tokyo 東京) או מקות שסגורים למטיילים בימים מסויימים (דוגמת שוק הדגים צוקיג'י Tsukiji Fish Market  築地魚市場, הסגור ברוב ימי הרביעי ובימי ראשון).

4. תחילת יום: היכן אנחנו מתעוררים ומתחילים את היום.

5. אמצע יום: היכן אנו מבלים במהלך היום. יכולים גפם למספר את מקומות הלינה שלכם, כדי שבסופו של דבר, יהיה קל לכם לחשב כמה מקומות לינה שונים יש בטיולכם.

6. סוף היום: היכן אנו מסיימים את היום ולנים.

7. מה רואים בכל יום, באופן כרונולוגי,  בנקודות, והמעברים בין היעדים, באופן סכמתי : האם המעברים בין היעדים יהיו בהליכה? או בנסיעה קצרה? או שמא נסיעה ארוכה? אפשר לתת סימון לכל אחת מהאופציות.

8. אמצעי תחבורה עיקרי: כיצד מתניידים באותו היום? האם ברגל? או ברכבות מקומיות? או אולי בשינקנסן ? או ברכב ?  זה מאוד חשוב, כי תוכלו כך להבין האם אתם צריכים JR PASS ואם כן, לכמה ימים? או באם הנכם שוכרים רכב: לכמה ימים יש לשכור?

9. הזמנות מיוחדות: האם יש לבצע הזמנה מיוחדת ליום הזה? למשל, אם ברצונכם לראות טורניר  סומו, יש לבדוק מהם ימי הטורניר ומתי יש להזמין אליו כרטיסים (לרוב, כחודש וחצי מראש, בתאריך מסוים מאוד, ב 10:00 בבוקר שעון יפן, משמע 4:00 בבוקר או 3:00 בבוקר שעון ישראל, אחרת לא יהיו לכם כרטיסים).

10. לינה: היכן כדאי ללון בכל יום? באיזו שכונה/ אזור וסוג הלינה:  האם ללון במלון מערבי? או הוסטל? או ריוקאן? או אולי במלון קפסולה או מלון אהבה?

11. לוגיסטיקה: כיצד תשנעו כבודתכם/ מזוודותיכם במהלך טיולכם, בצורה חכמה?

הכינו טבלה, בדיוק כמו זאת: לחצו להגדלה

תכנון טיול ביפן

בטבלה זו, 3 ימים עוקבים בטיול בן 3 שבועות ליפן של זוג מטיילים.

 

יום מס' 3 בטיול: יום שכולו טוקיו. מתחילים ומסיימים בטוקיו. ביום זה, ישתמשו בנסיעות מקומיות עם כרטיס נסיעות נטען: Suica ויבקרו בעיר העתיקה של טוקיואסאקוסה ASAKUSA 浅草 ובהמשך, ייסעו נסיעה קצרה (מסומנת ב >>) ל RYOGOKU, שם נמצאת זירת הסומו  של טוקיו.

הלינה ביום זה תהא בסמוך לתחנת Shinjuku שינג'וקו, לפי המלצות הלינה שלי בטוקיו.

הזמנות מיוחדות: יש להזמין כרטיס לסומו  לטורניר מאי ב 4 באפריל. (לשים זאת ביומן).

מאחר ולמחרת כבר עוזבים את טוקיו, מבחינת לוגיסטיקה, יש לשלח את המזוודות לייעדים הבאים.  במקרה שלכם: מזוודה אחת לקאנזאווה ואחת ל קיוטו. 

 

ביום מס' 4 לטיול, הזוג פותח את הJR PASS שלו, ויוצא מטוקיו לכיוון עמק קיסו. לכן ב"הזמנות מיוחדות"- ישנה תזכורת להזמין JRPASS כשבועיים לפני מועד הנסיעה ליפן. אין צורך קודם לכן. פס מגיע עם שליח עד הבית תוך כ 2 ימי עסקים.

לכן תחילת היום היא טוקיו , אמצע יום : הליכה בין הכפרים מאגומה לצומאגו ולינה סמוך לצומאגו, בלינה מסורתית (ריוקאן). מבחינת תחבורה, יהיה כאן שימוש ביום הראשון של  פס הרכבות JRPASS וכן שימוש באוטובוס שלא כלול בפס, לתחילת המסלול.

 

ביום מס' 5 לטיול, ייצא הזוג מהכפר צומאגו לעיר מאצומוטו. שם יבקרו במצודת מאצומוטו, מוזיאון האומנות של מאצומוטו (שם ניתן לראות את עבודותיה של האמנית היפנית המדהימה, ייוי קוסאמה, ילידת העיר) ואולי אף לבקר בחוות הוואסבי דאיו. (היכן שביקרו גידי ואהרוני בתוכניתם). זהו היום השני של פס הרכבות JRPASS וגם יהיה שימוש בשאטל של המלון, אל תחנת הרכבת. מאחר ומאצומוטו ידועה כעיר ידידותית לרכיבה באופניים, רכיבה אעל אופניים בעיר מוזכרת כאן כאופציה.

 

 כך מומלץ להתחיל לתכנן טיול עצמאי ביפן.

כמובן שתוך כדי תכנון טיולכם ליפן, תכננו את מסלולי הנסיעה שלכם ברכבות והכינו את לו"ז הרכבות שלכם ביפן. זה לא פחות חשוב.

 

בהצלחה!!

לייעוץ תכנון טיול ליפן- צרו קשר